Hoe kunnen we het best profiteren van digitalisering?

Momenteel bevinden we ons in een wereld waarbij de digitalisering invloed uitoefent op vrijwel alle gebieden van de samenleving. Het produceren van producten verloop enorm snel dankzij robots en de communicatie tussen landen kan binnen enkele seconden plaatsvinden. Zo blijkt de digitalisering enorm invloedrijk en positief te zijn in ieders leven.

Door de digitalisering verandert zowel de economie als samenleving van een land op hoog tempo. Dit biedt in de meeste gevallen kansen voor de mensheid. Activiteiten worden ons gemakkelijker gemaakt. Denk hierbij aan het online shoppen via de laptop, werkzaamheden die overgenomen worden door computers en het afrekenen door contactloos te betalen. De digitalisering heeft meer invloed dan iedereen denkt.

Iedereen profiteert van de ontwikkeling

Gezien de ICT en digitalisering kan Nederland als een van de koplopers in de Europese Unie worden beschouwd. Vrijwel alle Nederlanders zijn voorzien van een apparaat met internet, ruim 94%. 

Digitalisering helpt bij het stimuleren van de welvaart. Fabrieken krijgen de mogelijkheid beter, voordeliger en sneller te produceren met behulp van geautomatiseerde robots. Ook wordt er tijd en moeite bespaard voor de werknemers. Tot slot kunnen kinderen op school digitale lesprogramma’s volgen van hun eigen niveau.

Meer profiteren van digitalisering

Uiteraard is het een eer dat Nederland zich hoog in de ranglijst bevindt en dit wil het kabinet graag zo houden. Om dit te realiseren, zal Nederland de digitalisering beter moeten benutten. Door iedereen te voorzien van slimme apparaten kan de digitalisering toenemen in het land. Denk hierbij aan ouderen voorzien van een laptop op maat, zo is een laptop zelf samenstellen tegenwoordig mogelijk, automatische functies in voertuigen voor minder files of digitale hulpmiddelen binnenshuis om langer thuis wonen mogelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *