Game op wereldniveau, is dat mogelijk?

Gratis stockfoto met bedrijf, binnen, binnenshuis

Iedereen droomt er toch van? Heel de dag achter je pc zitten en alleen maar gamen? En ook nog eens veel geld verdienen. Het is een droombaan! Maar is het mogelijk? Het antwoord is: Ja! Gamen op hoog niveau is mogelijk maar niet eenvoudig te bereiken. In dit artikel lees je toch hoe je het kan bereiken en wat het nou precies inhoudt.

Hoe bereik je wereldniveau?

Professionele gamers ook wel esporter genoemd, hebben dit niveau niet zomaar behaald. Ik heb hieronder stappen neergezet om een esporter te kunnen worden.

  • Eén ding is heel belangrijk, niet iedereen kan esporter worden. Je hebt hiervoor talent nodig. Sommige mensen zijn wel goed in bijv. far cry 6 pc maar zullen nooit de wereldtop bereiken aangezien ze het mentaal niet aankunnen. Ook betekent het niet als je net zo veel wedstrijden als een prof speelt automatisch ook zo goed bent. Talent is een groot ding in de game wereld. Heb je dit niet gaat het helaas niet lukken.
  • Ook één van de belangrijkste dingen is oefenen. Om goed te kunnen worden moet je enorm veel oefenen en jezelf steeds beter maken en op het gewenste niveau houden. Je zult deze game rond de 8 uur per dag moeten spelen om op topniveau te blijven en pro te worden. 
  • Om prof te worden is het belangrijk te leren van je fouten en andere mensen. Ongetwijfeld zullen er mensen op de wereld zijn die beter zijn of waar je dingen van kunt leren. Zo moet je als beginnend prof proberen zoveel mogelijk tactieken te bekijken van profs en dit op te slaan in je hoofd. Alleen daarvan leer je en kan je net zo goed worden. 
  • Ook in de game wereld is huiswerk ook een woord. Soms is het een bepaald aspect of een bepaalde control heel vaak te oefenen om het totaal plaatje te upgrade en beter te worden. 
  • Het is ook goed je aan te sluiten bij een community, dit om te leren van de mensen in je community en jouw stijl en spel te laten beoordelen door medespelers. Alleen hier zul je fouten zien die jij niet ziet maar andere wel en kan je dit aanpassen en verbeteren. 
  • Een belangrijk iets in de game wereld is niet heel de tijd achter je beste pc game te zitten maar ook balans te vinden in het omgaan met vrienden en familie in plaats je op te sluiten en alleen maar te gamen. Hou er ook rekening mee dat je wel eens verliest, er is geen esporter ter wereld die nooit verliest of nooit heeft verloren. Gebruik juist die fouten die je maakte om jezelf beter te maken en te leren.
  • Laatste tip is, zorg voor een back-up plan. We gaan er niet vanuit maar de kans dat je niet slaagt is ook aanwezig. Door je baan te houden heb je altijd een basisinkomen voor als je niet bij de wereldtop komt.

Als je een goede esporter bent en je hebt deze bovenstaande stappen perfect nagelopen en het totaalbeeld klopt zal je hier je geld mee kunnen verdienen en er je fulltimebaan van kunnen maken. Een salaris voor enorm goede esporters komt neer op een salaris met 6 nullen. De moeite waard toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *