Apple’s nieuwe iPhones; goede prijs of te duur?

Het jaarlijkse Apple Event zit er weer op, met als vangst van dit jaar weer een aantal nieuwe iPhones en een Apple Watch. Alleen zijn ze niet veel te duur?

Er werd al maanden lang gespeculeerd over wat er nu komen ging, maar uiteindelijk was 12 september de dag waarop alles bekend zou worden gemaakt. Voor het eerst was dit event op de website van Apple live te zien en dat is niet onopgemerkt gebleven. De livestream werd over de hele wereld massaal gekeken.

Het event begon met de aankondiging van de nieuwe Apple Watch Series 4. Deze is iets groter dan zijn voorganger. Het scherm is namelijk 30% groter, maar de randen zijn smaller geworden. Er zijn twee specifieke onderdelen van de nieuwe Apple Watch Series 4 die echt een toelichting verdienen.

Apple Watch Series 4

Te beginnen met een totaal nieuwe functie. Zo detecteert de nieuwe watch als iemand valt en daarna niet meer beweegt, vervolgens zal Siri een noodoproep maken.

Als tweede is de hartslagsensor in de nieuwe Apple Watch flink verbeterd. Zo kan hij nu onder andere een elektrocardiogram (ECG) maken. Dus de Apple Watch geeft bij een laag hartritme een melding, waarna je zelf een ECG kan maken. Dit is een zeer revolutionaire verbetering en past bij Apple dat haar Apple Watch naast een handige gadget wil positioneren als medisch hulpmiddel.

Vervolgens was het tijd voor de aankondiging van de nieuwe iPhones, eigenlijk het moment waarop iedereen gewacht had.

iPhone Xs en Xs Max

De eerste iPhone die geïntroduceerd werd was de iPhone Xs. Deze kan na de iPhone X ook wel het nieuwe vlaggenschip genoemd worden.

Qua uiterlijk is de nieuwe iPhone Xs nauwelijks veranderd en lijkt hij erg op de iPhone X. Zo heeft hij ook een OLED scherm en is het scherm 5,8-inch groot.
Binnen in deze telefoon bevinden zich wel een aantal veranderinge. Zo is de telefoon uitgerust met een A12 processor, die naast sneller ook energiezuiniger is dan de oude A11. Ook is het voor het eerst mogelijk om de telefoon in een 512 GB opslag te kopen. Dit is dan ook de eerste telefoon in de wereld waarbij dat mogelijk is. Daarnaast is een zeer handige feature dat er in deze telefoon 2 simkaarten kunnen. Je kan bij deze telefoon gebruik maken van twee telefoonnummers, wat handig is om je privé en werk nummer gescheiden te houden zonder twee telefoons nodig te hebben.

De iPhone Xs Max is qua inhoud en uiterlijk zo goed als hetzelfde als de iPhone Xs. Het enige verschil is dat de iPhone Xs Max met 6,5-inch een veel groter scherm heeft.

iPhone Xr

Als laatste werd de iPhone Xr aangekondigd. Deze telefoon kan ook wel gezien worden als de budgetversie van de Xs en de Xs Max. Er zijn bij de bouw van de iPhone Xr wel goedkopere onderdelen gebruikt. Zo heeft deze versie geen dubbele camera, geen Touch ID en een Led scherm in plaats van OLED.

De iPhone Xr heeft daarnaast een scherm van 6,1-inch.

Prijzen

Sinds de iPhone X die als eerste de €1.000,- grens doorbrak lijkt niks te gek meer. Hetzelfde geldt voor de nieuwe Apple Watch en de iPhones.

  • Zo heeft de nieuwe Apple Watch een vanaf prijs van €429,-
  • De iPhone Xs heeft een vanaf prijs van maarliefst €1.159,-
  • De iPhone Xs Max kost minimaal €1.259,-
  • De ‘’budget’’ iPhone Xr kent een minimale prijs van €849,-

Waarbij de prijs van de iPhone Xs op kan lopen tot €1.559,- voor een capaciteit van 512 GB, een iPhone Xs Max tot maarliefst €1.659,- (!) voor eenzelfde 512 GB versie.
De iPhone Xr kost maximaal €1.029,- voor de 256 GB versie (Hiervan is geen 512 GB capaciteit beschikbaar). Al deze iPhones zullen tevens wel geleverd worden met de nieuwe iOS 12.

De vraag is nu, zijn deze prijzen niet veel te hoog voor de consument? Kan de naamsbekendheid op tegen andere smartphones, waarvan sommige betere specificaties hebben en goedkoper zijn. Dit moet de tijd uit gaan wijzen.

Het evenement heeft in ieder geval veel los gemaakt!

Wat vinden jullie eigenlijk van deze prijzen? Laat het weten in de reacties hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *