Fortnite; wie kent het niet?

”Daar ga je weer, zo lekker bezig, goede wapens en natuurlijk komt er een tegenstander in je rug en klaar ben je. Dan maar weer een nieuw potje…” Ik weet zeker dat veel Fortnite spelers dit herkennen.

Op dit moment spelen er maarliefst 3,7 miljoen mensen dagelijks Fortnite. Daarnaast heeft Fortnite op dit moment meer dan 125 miljoen geregistreerde spelers, dat is meer dan 7 (!) keer het aantal inwoners van Nederland. Je kunt dus wel stellen dat Fortnite ondertussen een begrip geworden is.

Wat is Fortnite Battle Royale?

Fortnite is een spel dat onder het subgenre Battle Royale geschaard wordt. Oftewel er worden 100 mensen in een map gezet die strijden voor de overwinning, ook wel de Victory Royale genoemd. Dit door in de map verschillende objecten zoals wapens en grondstoffen te verzamelen.
Nadat de tijd verstrijkt wordt het gebied waar je je op kan begeven ook steeds kleiner, hierdoor moeten het steeds kleiner wordende aantal spelers wel naar elkaar toekomen.

Populariteit Battle Royale

De populariteit van Fortnite komt niet uit de lucht vallen, aangezien het concept niet nieuw is. Eigenlijk hebben de ontwikkelaars van Fortnite, Epic Games, slim gebruik gemaakt van een spel dat het jaar ervoor uitgekomen was. Het concept Battle Royale werd namelijk voor het eerst gebruikt in het spel PlayerUnknows’s Battleground (PUBG). Alleen had PUBG vele bugs, kon je het alleen op de PC en Xbox spelen en de gameplay was erg donker.

Daartegenover staat dat Fortnite nauwelijks bugs heeft, het te spelen is op Playstation, Xbox, PC, Nintendo Switch en sinds kort zelfs Mobile. Ook zorgt de cartoonachtige vorm van Fortnite ervoor dat het een erg kleurrijk spel is geworden zonder bloed dat geschikt is voor bijna alle leeftijden.

Populariteit spelers

Naast dat Fortnite slim gebruik heeft gemaakt van de populairiteit van de shooter PUBG, hebben ze zelf ook nog een aantal slimme trucjes toegepast om de game populair te maken.

Fortnite Battle Royale is namelijk gratis, oftewel iedereen kan het spel downloaden en vervolgens spelen. Aangezien veel gamers online al PUBG gespeeld hebben zien worden door YouTubers en streamers op Twitch. Alleen kostte PUBG geld, oftewel niet iedereen kon het spelen. Nu kan dat dus wel.
Daarnaast is Fortnite nog steeds in de bèta versie, oftewel ze zijn constant bezig met het ontwikkelen en verbeteren van Fortnite. Dit zorgt ervoor dat eventuele bugs en problemen snel opgelost worden en spelers dus terug blijven komen.
Als laatste kun je Fortnite ook spelen met maximaal 3 van je vrienden, waardoor het spelen alleen maar leuker en grappiger wordt. Van te voren weet je namelijk nooit wat er allemaal gedurende het potje gaat gebeuren.

Oftewel je kunt wel stellen Fortnite heeft PUBG van haar troon gestoten, ondanks dat de ontwikkelaars van PUBG de ontwikkelaars van Fortnite beschuldigen van plagiaat.

Verdienmodel

Het spel is gratis, maar dit betekent niet dat Epic Games niks aan Fortnite verdiend, het tegenovergestelde. In Fortnite kun je door middel van micro-transacties verschillende pakjes, dansjes, parachutes de battle pass kopen. Sinds de introductie in oktober 2017 heeft Epic Games door middel van deze micro-transacties al meer dan 1 miljard (!) euro verdiend.  

Oftewel Fortnite is een rijzende ster, de vraag is nu tot hoe ver deze ster nog gaat komen. Zoals al wel gebleken is, the sky is niet de limit voor Fortnite.

Een ding is in ieder geval zeker; vanavond zit ik weer Fortnite te spelen, hopend op die felbegeerde Victory Royale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *