Call of Duty Black Ops 4 of Battlefield V, wat word DE game van dit najaar?

Elk jaar is er weer sprake van een strijd tussen Call of Duty (Activision & Treyarch) en Battlefield (EA & DICE), twee shooters maar toch verschillende games. Ik zal jullie meenemen in de nu al bekende insides van beide games. Het bepalen van de beste game is aan jullie!

Te beginnen met Call of Duty Black Ops 4.

Call of Duty Black Ops 4

Prijs: €59,99
Releasedatum: 12 oktober

Klassiek concept

Het concept van Call of Duty Black Ops was van vroeger naar nu naar de toekomst. Met Call of Duty Black Ops 4 gaat hier een streep door. Zo zal het thema van Black Ops 4 tussen die van Black Ops 2 en 3 terecht komen en neigt hij iets meer naar Black Ops 2.

Dit betekent geen hogere sprongen, wall runs en nieuwe wapens, maar het lekker ouderwetse bukken en sliden met de klassieke wapens. Dit zal zeker goed klinken in de oren van de old-school Call of Duty gamers, welke de afgelopen jaren steevast klaagden over het de té futuristische gameplay.

Snellere gameplay

Toch zal de trend die in de afgelopen Call Of Duty games duidelijk naar voren kwam, de hogere spelsnelheid, niet veranderen. Ook bij Call of Duty Black Ops 4 zullen er weer veel kleinere mappen zijn, waardoor er veel meer sprake is van ‘’combat’’ situaties. Dus veel meer schieten en minder stilzitten. Dit komt de gehele gameplay ten goede, tenminste als je uit bent op zo veel mogelijk kills maken.

De opzet van de custom classes zal ook hetzelfde zijn als de andere Black Ops delen. Je krijgt tien punten waarmee je zelf kan bepalen wat je er mee doet. Zoals bijvoorbeeld een wapen met veel attachments, veel perks of juist extra grenades.

Geen Campagne modus?!

Je hoort het goed, in Call of Duty Black Ops 4 zal geen campagne-modus meer te vinden zijn. Hiervoor in de plaats komt de nieuwe gamemodus genaamd ‘’Blackout’’. Een nieuwe naam, maar ik weet zeker dat het concept je bekend voorkomt. Het is namelijk een gamemode gebaseerd op de hype ‘’Battle Royale’’, zoals onder andere voorkomt in de populaire games PUBG en Fortnite.

Voor diegene die het afgelopen jaar onder een steen geleefd hebben zal ik het principe Battle Royale in het kort uitleggen. Je landt met een bepaalde hoeveelheid spelers in één map. In deze map liggen overal wapens en kun je met voertuigen rondrijden. Het doel is om uiteindelijk als laatste over te blijven. Dit door het maken van veel kills of door tactisch te spelen. Naarmate het potje vordert zal de map steeds kleiner worden door middel van een gas. Dit zorgt ervoor dat de overblijvende spelers wel naar elkaar toe moeten komen. De speler/ het team dat als laatste overblijft wint de game.

De nieuwe Blackout gamemode zal helemaal in een Call Of Duty jasje gestoken worden, waardoor hij anders wordt dan een game als PUBG en Fortnite.

De andere game modussen, multiplayer en zombies, zullen wel in de game blijven.

Call of Duty Black Ops 4 zal dus een aantal grote veranderingen meebrengen, hopelijk zorgen deze veranderingen er niet voor dat Call of Duty teveel haar identiteit verliest.

Battlefield 5

Prijs: €59,99
Releasedatum: verlaat van 19 oktober naar 20 november

De nieuwe Battlefield 5 zal zich af gaan spelen gedurende de Tweede Wereldoorlog, een thema dat al vaker succesvol is gebleken bij shooter games. Battlefield heeft zelf één keer eerder een game gemaakt gedurende de tweede wereldoorlog. Dit met Battlefield 1943, ook een zeer succesvolle game.

Battlefield 5 zal qua concept niet veel veranderen. Gekeken naar Call of Duty Black Ops 4 blijft de single player modus, War Stories, wel in de game.

De mappen zullen ongeveer even groot zijn, wat kenmerkend is voor Battlefield-games.

Werkzaamheden?

Een belangrijke nieuwe verandering binnen Battlefield 5 is dat er nu ook gebouwd kan worden, zoals barricades en nieuwe paden. Dit zorgt voor een extra dimensie aan het spel en maakt het tactischer. Alleen kan het wel even duren voordat er een ingang gevonden is. Dit zorgt er dan weer voor dat het spel minder snel aanvoelt. Sommige spelers zien dit als een voordeel, terwijl dit door andere als een nadeel wordt gezien. Het ligt eraan hoe je speelt.

Daarnaast komt er ook een nieuwe gamemodus in Battlefield 5, genaamd Firestorm. Een vorm van…. ‘’Battle Royale’’. Ook EA en DICE hebben natuurlijk het succes van Fortnite gezien en willen dit zelf ook.

In Battlefield 5 zal een potje Battle Royale bestaan uit 64 spelers. Deze 64 spelers zijn samengevoegd in 16 teams van vier personen. Ook hier geldt, het team dat als laatste overblijft wint. Waar in Call of Duty Black Ops 4 de map kleiner zal worden door een bepaald gas, zal dit in Battlefield 5 gebeuren door, zoals de naam van de gamemode al zegt, een vuurzee.

Gratis extra content?

Waar je bij oudere Battlefield en Call of Duty games extra content kon kopen in de vorm van DLC-packs, is dit bij Battlefield 5 niet het geval. Alle extra content (DLC’s) die uitkomt is namelijk gratis! Dus je kunt altijd met je vrienden spelen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van Call of Duty Black Ops 4, waar je nog wel gewoon moet betalen voor nieuwe DLC’s

Conclusie

Beide games hebben wel iets, als je meer een fan bent van snelle gameplay, dan is Call of Duty Black Ops 4 meer een game voor jou.

Ben je fan van langere potjes, waarbij een tactisch plan belangrijk is, dan lijkt Battlefield 5 de game voor jou.

Toch hebben beide games wel iets speciaals, ik kijk uit naar de releases!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *